SENASTE NYTT

Det finns en del att rapportera sedan senaste inlägget.

Moderniseringsprojekt

Jag har ägnat mig en hel del med ett moderniseringsprojekt för ett svenskt tillverkande företag.

Det som är målet är framför allt att säkra framtiden genom att göra programkoden mer begriplig för nya utvecklare. Om man får koden i fullt-fritt-format så är det mycket lättare.

Men man vill dessutom se över litet mer än en ren konvertering (inte helt automatiskt dessutom eftersom en hel del program har följt med riktigt länge och har en del ”RPG-II” egenskaper). Därför ligger det i projektet också att se över att konvertera databasaccess från RLA (Chain – read -setll…) till SQL.

Mycket spännande.

Icruise With Charlie

Common Sweden (aka ”Data3”) ordnade nyligen en kurs kombinerad med skärgårdskryssning med Birka. Charlie Guarino var lärare och det var väldigt mycket hands-on med serviceprogram och mycket annat.

Det som gav mig en aha-upplevelse var hur lätt det är att publicera en procedur i ett serviceprogram som en web-service. Exempelvis som en metod att låta kunders system ställa frågor mot (lämpliga delar av) databasen,

Allt som behövs är inbyggt i maskinen.

Tack Common Sweden och Charlie för en spännande upplevelse.

Ny bok

Eller nästan!

Jag har hållit på en del med att revidera debattboken ”Inte din farfars AS/400” som kom ut på ”Blurb” för fyra år sedan (drygt).

Orsakerna är flera. Dels är fyra år ganska lång tid i de här sammanhangen och dels är plattformen ”blurb” inte optimal när det gäller tillgänglighet.

Hur som helst så gjorde jag klar den nya versionen på det förlag BoD som jag använder mig av numera och den finns på deras egen webshop likväl som på alla andra ställen som bokus, adlibris med flera.

Nu är titen ”Fortfarande inte din farfars AS/400”

Finns exempelvis här: