Modernisering av IBM-i applikationer börjar ÄNTLIGEN bli glödhett!

Nu sitter jag på väg hem efter två dagar i Stockholm där jag föreläst för två företag som båda råkar höra till finanssektorn.

För det första var det en heldagsdragning där ämnena var

  • Modern RPG i fullt fritt format
  • ILE
  • SQL
  • BIF
  • API

Och litet sådant.

Trots att jag var aningen trött (störd nattsömn innan och tidig avresa med tåget) gick det mycket bra och jag är säker på att alla fick med sig något inför vidare äventyr i RPG. Deltagarna (de allra flesta) var yngre utvecklare som precis ska börja jobba med IBM-i. Detta var extra roligt.

En tes som jag driver är just att modernisering är en förutsättning för att systemet ska kunna leva vidare.

Nu på tisdagen var det ett annat företag som gällde och enbart en förmiddagssittning.

Här passade jag på att köra en presentation om varför det är lönsamt att modernisera och lämplig process. Enligt uppgift har de system som till del ligger kvar på 80-90 tals standard och där man bör göra något ordentligt.

Vad förväntar jag mig framåt?

Om ett kort tag räknar jag med att börja med ett riktigt stort totalt moderniseringsprojekt – det är ett industriföretag som kört ett och samma system sedan mitten av 80-talet och där man ny måste göra ett genomgripande strukturellt arbete för att lyfta alltsammans in i 21 århundradet. Både omfattande och hur kul som helst.

Ser ut att bli en spännande vår!